Τα ταξίδια προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και νέες εμπειρίες.

Δυστυχώς όμως είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα για την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συχνά ενοχλήσεις που στερούν τη χαρά του ταξιδιού.

Καθώς λοιπόν προετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές διακοπές, μάθε πώς μπορείς να φροντίσεις το δέρμα σου ώστε να διατηρήσει την υγεία και τη φρεσκάδα του όσο εσύ βρίσκεσαι στον δρόμο.

Ποτέ μην παραλείπεις την ενυδάτωση

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας όσο βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι είναι φυσικά η ενυδάτωσή της. Η αλλαγή στο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει και αλλαγή pH, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να φροντίζεις το δέρμα σου με προσοχή. Χρησιμοποίησε λοσιόν για τα χέρια, ειδικά όταν τα πλένεις με μεγαλύτερη συχνότητα, αλλά και για το σώμα και το πρόσωπό σου.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα ήταν να πάρεις μαζί σου τα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά και να αποφύγεις τα προϊόντα γενικού χαρακτήρα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία και τα οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες του δέρματός σου, αλλά ενδέχεται να προκαλέσουν και ερεθισμούς.

Αντηλιακή προστασία πάντα και παντού

Η επιμελής και αποτελεσματική προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Πέρα από την χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος για το πρόσωπο και το σώμα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ενισχύσεις την αντηλιακή προστασία. Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο κράτα το σκίαστρο του παραθύρου κλειστό ώστε να αποφύγεις την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ενώ αν ταξιδεύεις με αμάξι φρόντισε να ντυθείς με λεπτά και μακριά ρούχα και να φοράς γυαλιά ηλίου.

Προστασία από μολύνσεις

Εξίσου σημαντική με όλα τα παραπάνω βήματα είναι και η προστασία του δέρματος από μολύνσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο για παράδειγμα, καλό θα ήταν να φοράς κάλτσες ώστε να περιορίσεις τον κίνδυνο ονυχομυκητιάσεων και μολύνσεων του δέρματος.

Η δερματολόγος Μαρία Τσικελούδη είναι στο πλευρό σου, προσφέροντας ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις για την φροντίδα του δέρματος στις διακοπές. Επικοινώνησε σήμερα κιόλας με τη γιατρό και δώσε στην επιδερμίδα σου την περιποίηση που της αξίζει, όπου κι αν βρίσκεσαι.